Bart de Rijk

theatermaker/acteur/muzikant

CV

Bart de Rijk is theatermaker, muzikant en acteur. Hij begon zijn carrière bij het Kunstenmakerstheater van Jan Rauh. Hier genoot hij ook zijn opleiding en leerde alle kneepjes van het theatervak. Hij speelde,met diverse  gezelschappen, op straat, in theaters op festivals en in circussen. Hij ontwikkelde zich verder als acteur en muzikant en is zich bezig gaan houden met eigen voorstellingen voor theater en speciale evenementen.

Vanaf 2005 is Bart de Rijk regelmatig te zien in commercials en speelt hij in korte films, series en speelfims. Hij werd met name bekend door zijn rol van Adrie de wijkagent in de serie en films  van New Kids. 

In 2014 richt hij The Hutspot op. Een orkest dat (eigen) muziek combineert met comedy. Hij bouwt een eigen studio in zijn tuin en neemt met deze band de cd 'On the move' op. En richt hij Het Comité Orkest op. Een trio dat nummers uit de top 2000 op gehele eigen wijze uitvoert en muziek, comedy en theater op een organische manier combineert. Naast naast uitvoerend artiest schrijft hij  ook muziek voor reclame, musical en  film. 

Inmiddels heeft de Rijk een groot netwerk van musici en artiesten waarmee hij producties van hoogwaardige kwaliteit maakt. Door gebruik te maken van alle disciplines in zijn producties, krijgen deze een enorme vaart, diversiteit en dynamiek,


"...De Rijk maakt duidelijk dat je met talenten in diverse theaterdisciplines, een perfecte timing, een grote dosis inventiviteit, muzikaliteit en variatie, een hoogwaardig avondje vermaak kunt bezorgen zonder dat dat ogenschijnlijk veel moeite lijkt te kosten, chapeau !!..."

Brabants Dagblad